Nieuws

Poli­tie waar­schuwt voor dief­stal­len uit bestel­wa­gens in Kortrijk

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De politiezone Vlas vestigt de aandacht op enkele recente diefstallen van kostbaar werkmateriaal in Kortrijk, waarbij dieven telkens proberen toe te slaan in werkcamionetten.

Stielmannen uit het Kortrijkse zijn het slachtoffer van criminelen die 's nachts inbreken in bestelwagens die langs de openbare weg geparkeerd staan. Zo hebben onbekenden in de nacht van 3 op 4 januari ingebroken in een bestelwagen in de Hugo Verriestlaan in Kortrijk. De daders sloegen een ruit in en geraakten zo in het voertuig. Ze gingen met minstens zes dure elektronische en hydraulische werktuigen (waarvan een paar schuurmachines) aan de haal.

Bel 1701

Diezelfde nacht probeerden dieven ook in te breken in een bestelwagen in de Guldensporenlaan. Ze wilden het slot forceren, maar slaagden niet in hun opzet. De politie is bezig met het onderzoek en vraagt iedereen die meer info heeft over deze feiten om contact op te nemen. Dat kan via het nummer 1701.

Preventietips

De politie geeft ook nog enkele tips mee:

  • Laat nooit kostbare zaken (zichtbaar) in het voertuig liggen
  • Neem indien mogelijk zoveel mogelijk materiaal mee wanneer je het voertuig na je werkdag verlaat
  • Indien je geen materiaal kan meenemen, leg alles uit het zicht, zorg voor een extra beveiliging van het werkmateriaal én aan de sloten van de bestelwagen
  • Parkeer het voertuig op een goed zichtbare of (indien mogelijk) beveiligde plaats
  • Hou identificatiefiches van je werkmateriaal bij
  • Fotografeer en label alle kostbare werkmaterialen die in je voertuig aanwezig zijn
Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere