Nieuws

Par­ket dag­vaardt offi­ci­eel bur­ge­mees­ter Van­der­jeugd van Staden: Dit komt behoor­lijk binnen”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het parket heeft burgemeester Francesco Vanderjeugd van Staden officieel gedagvaard in het onderzoek naar vastgoedtransacties. "Ik heb de dagvaarding na twee en een half jaar ontvangen, ik weet eindelijk waar ik sta."

Het onderzoek naar vastgoedtransacties door Vanderjeugd loopt al langer. Hij zou met voorkennis gronden gekocht hebben, om die later door te verkopen aan een projectontwikkelaar. Het ging om een bouwproject op het Kapelleriehof in Staden, een project van tien appartementen en acht huizen. Belangenvermenging, maar dat is Vanderjeugd altijd blijven ontkennen. 

2019-11-13 00:00:00 - Burgemeester Staden nodigt alle Open Vld-leden uit voor bevraging

"Dit is nieuws dat bij mij persoonlijk behoorlijk binnenkomt," reageert Vanderjeugd. "Maar ik blijf onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Ik blijf herhalen, met de hand op het hart, dat ik steeds heb gehandeld in eer en geweten. Ik blijf daar verder rotsvast van overtuigd," zegt hij.

"Weet eindelijk waar ik sta"

Vanderjeugd haalde eerder al aan dat hij al die tijd niet wist wat hem nu precies wordt aangewreven. "Het bericht dat ik deze middag mocht ontvangen van de gerechtsdeurwaarder zorgt er voor dat ik eindelijk weet waar ik sta," zegt hij nu. "Ik weet nu eindelijk ook waarvoor het parket mij voor de rechter wil laten verschijnen. Het zorgt er voor dat ik eindelijk ook mijn dossier kan inkijken én mij ter dege kan opmaken voor mijn verdediging."

Vrijspraak

2021-12-04 00:00:00 - Vanderjeugd: "Verdachtmaking niets anders dan beschadigingsoperatie"
Nieuws

Vanderjeugd: "Verdachtmaking niets anders dan beschadigingsoperatie"

Vanderjeugd zegt verder dat hij gaat voor een vrijspraak in het dossier.

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse