Nieuws

Par­cours Hexia cross in Gul­le­gem onder water, de cross gaat wel door

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Door de hevige regenval van de voorbije dagen staat een deel van het parcours van de Hexia Cross in Gullegem onder water. De Heulebeek loopt vlakbij het parcours en die is hevig gezwollen. De cross komt niet in het gedrang maar een aanpassingvan het parcours valt niet uit te sluiten

Parcours cross Gullegem onder water

“De wedstrijd komt zeker niet in het gedrang. We volgen de situatie van nabij op, want bij een droge(re) periode kan het waterpeil snel zakken. Moest dat niet het geval zijn, dan passen we het parcours nog aan. Het gaat immers om een klein (lager gelegen) deel van het parcours.”

Organisatie Hexia Cross

Het is niet de eerste keer dat de Heulebeek de organisatie zorgen baart. Ook bij de eerste editie van de Hexia Cross, in 2018, liep het parcours onder water. Dit jaar dus opnieuw. Maar de cross zal zeker doorgaan. "Het parcours zal er door het natte weer zeker erg zwaar bij liggen, dus wordthet een stevige cross. En als het echt niet anders kan, dan passen we het parcours wat aan," zegt organisator Kevin Defieuw.

Heulebeeek Gullegem

Opnieuw pompen aan de Hemelhoek in Ledegem

De Heulebeek baart stroomopwaarts ook weer zorgen. Maar niet zo erg als twee maanden geleden, voorlopig. Toch heeft de brandweer van de zone Fluvia opnieuw een pomp geplaatst aan de hemelhoek, waar in november in allerijl een dam moest worden opgetrokken om de woonwijk te beschermen.

Bart Coopman