Nieuws

Dag tegen Kan­ker: reu­ze­groot geel lint in Kort­rijk toont soli­da­ri­teit met (ex-)kankerpatiënten en familie

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Kortrijk ligt een reuzegroot geel lint op het Schouwburgplein voor de Dag tegen Kanker van de organisatie Kom op tegen Kanker. Mensen kunnen er een warme boodschap opschrijven voor (ex-)kankerpatiënten en hun familie. Op die manier weten zij dat ze er niet alleen voor staan.

Greet Stevens uit Beveren- Leie is speciaal met de bus naar Kortrijk gekomen om een boodschap te schrijven voor wie de diagnose kanker krijgt. "Never give up", schreef ze neer.

115 Vlamingen per dag krijgen slechte boodschap

"Elk dag krijgen gemiddeld 115 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben", zegt burgemeester van Kortrijk Ruth Vandenberghe.

"Ook in Kortrijk willen we hen en hun naasten een hart onder de riem steken. We nodigen iedereen uit om een boodschap voor een dierbare op het grote gele lint op het Schouwburgplein te schrijven."

"De solidariteitsactie is van onnoemelijk belang om mensen te tonen dat ze niet alleen staan."

Philippe De Coene - schepen van Zorg in Kortrijk

Schepen van Zorg Philippe De Coene vult aan: "De solidariteitsactie van Kom op tegen Kanker is van onnoemelijk belang om mensen te tonen dat ze niet alleen staan."

"Want ze staan ook niet alleen: de sociale diensten van de stad en Zorg Kortrijk staan steeds klaar om gezinnen te helpen die het moeilijk hebben. In het bijzonder gezinnen die te kampen hebben met zo een ernstige ziekte."

Tal van acties

Ook in AZ Groeninge in Kortrijk is er een actie voor (ex)-kankerpatiënten, en hun begeleiders en vrijwilligers. Ze krijgen een workshop rond gezichtsverzorging en make-up.

Maar natuurlijk zijn er overal in Vlaanderen acties.

Dag tegen kanker
Afbeelding van Whats App op 2023 10 19 om 13 57 47 6ca4e006
Afbeelding van Whats App op 2023 10 19 om 14 01 17 e8b609df
Kate Baert
Andy Debo