Nieuws

Poli­tie wil glo­ba­le aan­pak van over­last van rond­han­gen­de jon­ge­ren in Menen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Menen pleit de politie voor een globale aanpak van overlast rond het Vander Merschplein. De buurt klaagt er van overlast van rondhangende jongeren. Zondagavond liep het er zelfs uit de hand, ook toen de politie tussenbeide wou komen.

Het Vander Merschplein is een bekende plaats voor overlast: vorig jaar stonden daar nog camera's. Zondagavond hingen hier jongeren rond en het kwam daarbij tot discussie.  Ook ouders mengden zich daar in, en keerden zich uiteindelijk tegen de politie. Opnieuw camera's plaatsen is een optie, maar de politie wil ook andere stappen zetten. 

Stefaan Vannieuwenhuyse, Politiezone Grensleie: "We hebben de introductie van een jongereninspecteur. Die gaat morgen samenzitten met de mensen van  de wijk,  samen met de jeugdwerking van de stad Menen. We gaan de dialoog aan met de buurt: hoe kunnen we nu de zomer doorkomen? Ik hoop echt dat we aan oorzaakbepaling doen, aan remediëring, om dan eindelijk tot structurele oplossingen te komen. Een camera kan een oplossing zijn. Maar een camera is altijd maar a posteriori. Er zijn dan al feiten gebeurd en daar kunnen we dan eventueel verdachten aan linken.  Maar ik zet liever in op preventie, ontrading. Onze patrouilles nemen dat mee."

Jeroen Sap