Nieuws

Ouders wach­ten uren­lang bang af: Dui­zen­den leer­lin­gen vast in scho­len, poli­tie zoekt moge­lijk gewa­pen­de verdachte

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Waregem was urenlang in lockdown: scholen, het gemeentehuis, het OCMW en grote delen van het centrum waren afgesloten. De mogelijk gewapende man die deze ochtend in de Vives-campus in Kortrijk was, is afkomstig uit Waregem en was er deze middag aanwezig. 

Dit artikel wordt continu bijgewerkt

De verdachte werd deze ochtend opgemerkt ter hoogte van de Vives in Kortrijk. Volgens een student had hij een voorwerp bij dat op een wapen leek. De hele site werd doorzocht, maar de man werd niet gevonden. 

Leerlingen vast in school

"Een leerkracht zou de verdachte deze middag gespot hebben bij ons", aldus burgemeester van Waregem, Kurt Vanryckeghem.

De politie had de scholen en het centrum afgesloten. Tot 15.000 leerlingen zaten vast in hun school in Waregem, het gaat om een achttal scholen binnen de ring. Sommige ouders werden opgevangen in de Xpo. Maar er stonden ook heel wat ongeruste ouders aan de schoolpoorten zelf, zoals de Middenschool Groenhove, naast het VTI. Er werd ook een B-alert verstuurd naar alle inwoners. 

Vanaf 17u30 worden de scholen in Waregem geleidelijk één voor één vrijgegeven. Alle leerlingen verlaten de gebouwen dan via één uitgang, onder begeleiding van de politie. 

 

Bekijk ook

Snipers op het dak van het VTI 

2021-10-07 00:00:00 - Ouders wachten urenlang bang af: Duizenden leerlingen vast in scholen, politie zoekt mogelijk gewapende verdachte - waregem_xpo.jpg
Redactie