Onder­zoeks­rech­ter houdt 18-jari­ge Jules aan

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De 18-jarige Jules die donderdag met een airsoftwapen op de Kortrijkse campus van Hogeschool VIVES en later in Waregem rondliep, is zonet aangehouden door de onderzoeksrechter. 

Na zijn arrestatie in Avelgem werd de jongeman verhoord door de politie. Deze ochtend moest de 18-jarige uiteindelijk voor de onderzoekrechter in Kortrijk verschijnen. Na een ondervraging van ruim twee uur werd hij aangehouden en overgebracht naar de gevangenis. Jules V. wordt verdacht van verboden wapendracht en het verspreiden van valse berichten inzake een gevaar voor een aanslag op personen of eigendommen. De onderzoeksrechter vorderde ook een psycholoog en psychiater. 

"Klopjacht had vermeden kunnen worden"

Donderdag werd de jongen pas 's avonds opgepakt na een urenlange klopjacht. Het parket kon intussen bevestigen dat hij die dag met verschillende personen die wisten wie hij was, contact heeft gehad. "Iedereen wist dat die jongen werd gezocht maar niemand waarmee hij heeft gepraat, heeft de politie gebeld. Deze gigantische klopjacht had vermeden kunnen worden", zegt Tom Janssens van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk.

Bekijk ook het dossier rond deze zaak.

Celien Tanghe
Belga