Nieuws

Na zoveel­ste onge­val met sig­na­li­sa­tie­wa­gen: Als je ons ziet: matig je snelheid”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Nadat één van z’n medewerkers afgelopen dinsdag aan de dood ontsnapte, trekt takelaar Pieter Vanlersberge aan de alarmbel. "Pas je snelheid aan," vraagt Pieter aan autobestuurders.

Vorige week dinsdag moest takelaar Frits in Oostkamp wegspringen tot over de vangrail: hij stond op de pechstrook toen een vrachtwagen in volle snelheid naar hem kwam toegereden. "Ik ben weggesprongen, tot over de vangrail en ik heb gezien dat het voertuig dan uiteindelijk botste."

Het zijn situaties die vaak voorvallen, zegt Fritz. 

Ongeval botsabsorbeerder
Nieuws

Vrachtwagen rijdt in op botsabsorbeerder op E40 bij Brugge

"Alsjeblieft, als je zoiets ziet, minder je snelheid en ga een beetje opzij. Geef ruimte aan de takelmensen om verder te werken. Ook aan de families die langs de kant staan bij ongevallen"

Takelaar Fritz

Veiligheidsopleiding

Voor ze de weg opgaan volgen de werknemers allemaal een veiligheidsopleiding, al was er in eerste instantie wel wat paniek na het ongeval.

"Het was heel veel leven onder elkaar in onze interne WhatsApp-groep, van ‘is alles oké?’, ‘heeft hij zichzelf niet pijn gedaan?’, en zo," zegt Pieter Vanlersberghe. "Maar als we dan achteraf beginnen de analyse maken zijn, van ‘hoe is het gebeurd?’, is gebleken dat hij de nodige procedures gevolgd heeft, dan is die angst wel… dan heeft die angst plaats gemaakt voor het nuchtere verstand."

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse
Celien Tanghe