Nieuws
 | update 

Opnieuw brand in voor­heen getrof­fen woning in Roe­se­la­re: bewo­ner weer opge­pakt na vrij­spraak eer­de­re brand

Screenshot 2024 05 04 at 22 34 23

Vanavond heeft het opnieuw gebrand in een huis langs de Noordlaan in Roeselare. Vorig jaar op 3 juli vond er ook al een ernstige brand plaats. Deze keer brak de brand uit op de bovenverdieping. De bewoner is weer gearresteerd, na voor de eerste brand vrijgesproken te zijn wegens gebrek aan bewijs voor brandstichting. De man in kwestie probeerde te vluchten via het dak van de buren.

Iets voor 19 uur werd de brandweer van Roeselare opgeroepen om in te grijpen aan de Noordlaan. Het rijhuis waar de brand woedde was vanwege de aanzienlijke schade na de eerste brand zowel op de begane grond als op de eerste verdieping dichtgetimmerd met houten panelen. Er kwam echter opnieuw rook vanuit de bovenverdieping.

Extra alertheid

De brandweer kwam snel ter plaatse en voorkwam dat de vlammen zich konden verspreiden naar aangrenzende woningen. Vanwege de bekendheid van het adres bij de autoriteiten, was de politie extra alert. Die alertheid bleek terecht toen de bewoner, M.E., van het brandende huis probeerde te vluchten via het dak van de buren. De politie kon de man te pakken krijgen en bracht hem naar het politiekantoor.

DSC 9073

Hoewel de oorzaak van de brand nog niet officieel is vastgesteld, zijn er sterke vermoedens van brandstichting. De opgepakte bewoner wordt morgen voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Hij wordt verdacht van brandstichting. Die verdenkingen waren er ook na de eerste brand op 3 juli vorig jaar. De 31-jarige bewoner werd destijds even in hechtenis genomen. 

Toen zou hij volgens het parket de brand hebben aangestoken met enkele gevulde dozen en zakken die uit zichzelf niet konden ontbranden. Maar de advocaat van de man betoogde dat het over een vergeten sigarettenpeuk ging. Uiteindelijk werd hij vrijgesproken wegens gebrek aan overtuigend bewijs voor beide beweringen.

Weinig populariteit

Dat er opnieuw een brandincident plaatsvindt in het huurhuis langs de Noordlaan, heeft bij omwonenden tot opschudding geleid. Bij buurtbewoners wordt er vernomen dat de man nog steeds in de woning verblijft, ondanks de aanzienlijke schade. E. zou ook regelmatig bezoek over de vloer krijgen en dat vaak laat in de avond. Hij geniet weinig populariteit vanwege zijn vermeende neiging tot overlast veroorzaken.

Siel Vandorpe