Nieuws

Opmer­ke­lijk: Domi­niek Cal­le­wier en Joy­ce Van­der Beken op lijst Team Burgemeester

Dominiek callewier joyce Vander Beken

Team Burgemeester in Zwevegem heeft twee opvallende namen bekend gemaakt op de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dominiek Callewier en Joyce Vanderbeken krijgen plaats vijf en negen.

Dominiek Callewier is al langer een bekende naam in Zwevegem: hij leidt zijn bedrijf AVC op bedrijventerrein Evolis. Dat hij kiest voor een plaats bij Team Burgemeester is wat verrassend. Hij was tot voor kort woordvoerder van 'Zwevegem 2050'. Dat is een groep die zichzelf apolitiek noemt, en met inspraak van inwoners en verenigingen frisse ideeën wil voorleggen aan de bestaande politieke partijen. Callewier krijgt op de lijst van Team Burgemeester de vijfde plaats.

Joyce Vanderbeken maakte naam in de wielersport. Ze is nu medewerker bij het Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen, maar als wielrenster werd ze vorig jaar nog wereldkampioen gravel in haar leeftijdscategorie. Eerder was ze een bekend veldrijdster en ze was meerdere keren Belgisch kampioen in het mountainbike. Bij Team Burgemeester staat ze op de negende plaats.

Lokale lijst

In een persbericht benadrukt Team Burgemeester dat ze een lokale lijst zijn, op maat van Zwevegem, zonder richtlijnen van buiten de gemeente. "We kloppen ons definitief programma af op 14 juli," klinkt het.

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse