West­toer wil 90 per­so­nen oplei­den voor flexi-job in de horeca

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Studenten en flexi-jobbers die in de horeca aan de slag willen, kunnen daarvoor vanaf volgende maand een gratis opleiding volgen in Oostende, Koksijde en Blankenberge. In drie sessies leer je hoe je met drie borden tegelijk moeten rondlopen, of hoe je een perfect pintje tapt.

Westtoer wil met de opleiding vooral de drempel om te werken in de horeca aan de kust verlagen. En dat is nodig. Want sinds de uitbreiding van de sectoren waar je als flexi-jobber aan de slag kan, is het voor de horeca nog moeilijker om personeel te vinden. Ellen Bruynoghe, Westtoer: “Er is zeker een terechte vrees in de horeca dat de uitbreiding van het flexi-jobstatuut zou kunnen leiden tot een tekort aan extra medewerkers. Dat komt dan eigenlijk bovenop de krapte die wij al ervaren hebben. Er zijn heel veel mensen die extra's willen doen. Dus wij willen echt wel helpen om die drempel te verlagen om ook die laatste aarzelingen weg te nemen bij mensen die goesting hebben om te werken in de horeca.”

Van 15 tot 75 jaar

Na de drie leersessies krijgen de Flexi-jobbers een certificaat, en volgt er een 'speeddate' met enkele horecazaken. Daardoor kunnen ze meteen solliciteren. Er zijn 90 plaatsen voorzien, maar dat aantal kan nog uitbreiden.

Momenteel zijn er al een 15-tal inschrijvingen. De jongste kandidaat is 15 jaar, de oudste 75 jaar.

Celien Tanghe
Ben Storme