Nieuws

Open Vld en CD&V komen samen op in Harelbeke

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Open Vld en CD&V Harelbeke vormen voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen een kartel. De partijen stelden zondagvoormiddag de lijst 'Team Harelbeke' voor op een persconferentie.

Als lijsttrekker schuiven de partijen Open Vld'er Michaël Vannieuwenhuyze naar voren. Hij moet het huidig burgemeester Alain Top van het andere kartel, Vooruit-Groen, lastig kunnen maken bij de verkiezingen. Daarvan is hij zelf alvast overtuigd. "Open Vld heeft vijf zetels en CD&V heeft er zeven", aldus Vannieuwenhuyze. "Samen komen we op twaalf uit, wat een meerderheid is tegenover Groen/Rood vandaag."

Gelijke standpunten

De liberalen en christendemocraten willen een nieuwe wind laten blazen in de stad, die traditioneel links bestuur heeft gekend. Hun visies sluiten bij elkaar aan. "We zitten 95 tot 96 procent op dezelfde lijn", benadrukt Francis Pattyn van CD&V. "Er gaat heel weinig water in onze wijn moeten gedaan worden." 

Meer luisteren naar Harelbekenaar

Op de lijst programmapunten staat burgerparticipatie bovenaan. Het kartel maakt zich sterk de Harelbekenaar meer te zullen betrekken bij beslissingen. Die belofte wil het al voor en hoopt het ook na de verkiezingen waar te maken. Op vlak van mobiliteit pleit de nieuwe alliantie voor een "realistisch" beleid. Het vindt dat elk transportmiddel een plaats moet krijgen in de stad. Tot slot wil het ook meer verlichting voorzien in de stad. Of ook de kiezer achter 'Team Harelbeke' staat, zal op zondag 13 oktober blijken.

Robbe Wets