Nieuws
 | update 

Oost­kam­p­se land­bou­wer blijft in de cel voor moord op zijn dochters

Waardamme rechtszaak

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 45-jarige man uit Oostkamp met twee maanden verlengd op verdenking van dubbele moord. Tijdens een moeilijke echtscheiding bracht Chris V. zijn beide dochters om het leven.

De feiten speelden zich op 16 november 2022 af in een hoeve langs de Sijslostraat in Waardamme, een deelgemeente van Oostkamp. Chris V. bracht zijn dochters van vijf en acht jaar oud die woensdagnamiddag door verstikking om het leven. De lichamen van de slachtoffers werden rond 20 uur aangetroffen in de woning van hun vader. Chris V. was op dat moment spoorloos, maar kon later die avond toch ingerekend worden. De verdachte was met zijn wagen tegen een paal beland.

Moraliteitsonderzoek

De vader van de slachtoffers legde onmiddellijk bekentenissen af. De echtscheiding met de moeder van zijn dochters zou aan de basis van de feiten gelegen hebben. Na de feiten belde hij zijn ex-partner om te zeggen dat het "te laat" was. In enkele brieven stelde hij uit wraak te handelen. V. vreesde blijkbaar dat hij de kinderen te weinig zou zien. Twee dagen voor de moorden was een zitting van de familierechtbank nog uitgesteld, waardoor V. langer moest wachten op een nieuwe omgangsregeling.

In het moorddossier is de politie momenteel bezig met een moraliteitsonderzoek. Daarna is het ook nog wachten op de bevindingen van de gerechtspsychiaters. De verdediging drong dinsdagochtend dan ook niet aan op de vrijlating van de verdachte.

Belga