Nieuws

Oos­ten­de lan­ceert eigen weerbericht

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De stad Oostende lanceert een eigen accuraat kustweerbericht op maat van de badplaats.

Daarmee wil ze zorgen voor een betere weersvoorspelling.  Het is een oud zeer dat de toeristische sector aan de kust wel vaker het slachtoffer is van weersverwachtingen die een verkeerd beeld geven van de reële situatie aan de kust. Zo blijft voorspelde regen soms uit en schijnt de zon er vaker.  "Accurate weersvoorspellingen hebben een economisch belang", zegt burgemeester Johan Vande Lanotte. "Het zorgt dat je je beter kunt voorbereiden. Als het mooi weer is kunnen we extra parkings voorzien. Als het slecht weer kunnen we de allweatherfaciliteiten beter promoten. We willen de toerist zeer goed informeren".

Voor de opmaak van het nieuwe weerbericht werkt de stad samen met Focus-WTV en weerman Geert Naessens.  Elke donderdagavond wordt het weerbericht samen vertoond met de activiteitenkalender van Oostende.

Webcams

Ook het provinciaal toerismebedrijf Westtoer wil dat het weer preciezer voorspeld wordt.  Het pakt uit met een reeks webcams die over de hele kustlijn een precies beeld geven van zon of regen aan zee.

Stefaan Kerger