Nieuws

Ook West-Vlaam­se arties­ten win­nen De Nieu­we Lich­ting van Stu­dio Brussel

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De Studio Brussel-luisteraars hebben BWANA, ISE en YESNOMAYBE uitgeroepen tot De Nieuwe Lichting 2024, een belangrijke muziekwedstrijd voor nieuw talent. BWANA is een project van de Oostendse Friedel Dufait. In de band YESNOMAYBE zit ook Ieperling Briek Maertens.

De 12de editie van de jaarlijkse muziekwedstrijd van Studio Brussel kende dit jaar het hoogste aantal inschrijvingen. Meer dan duizend beloftevolle artiesten en bands schreven zich in. Uiteindelijk hebben drie winnaars de luisteraars kunnen bekoren. Zij veroveren binnenkort de Belgische muziekscène.

Naast de jonge Ise Smeets (17) uit Bree, wint ook Friedel Dufait (BWANA) uit Oostende en de vier kerels van YESNOMAYBE, één daarvan is een uitgeweken Ieperling in Gent.

BWANA – ‘Lonely Happy’

BWANA is het project van Friedel Dufait (19) uit Oostende. Ze vormt met de gitaar om haar nek een zogenaamde one-woman-band. Bovendien ambieert ze een carrière als muziekjournalist. “Haar nummer ‘Lonely happy’ is het best te genieten, starend naar de horizon”, klinkt het.

De Nieuwe Lichting Friedel Dufait

Friedel Dufait (19) uit Oostende wint De Nieuwe Lichting 2024 - VRT

YESNOMAYBE – ‘Hypnagogic'

De vier mannen van YESNOMAYBE moeten elkaar op een afterpary tegen het lijf gelopen zijn, want ‘Hypnagogic’ klinkt als een uit de hand gelopen kotfeest waarin enkel nog Bruine Leffe ter beschikking was. 

Hun nummer 'Hypnogagic' – iets tussen grunge en punk - verwijst naar de staat van bewustzijn die ervaren wordt in de periode tussen het wakker zijn en in slaap vallen. Briek Maertens uit Ieper verzorgt de drums.

De Nieuwe Lichting YESNOMAYBE

YESNOMAYBE wint De Nieuwe Lichting 2024 - VRT

Opvolgers

De drie winnaars vormen samen De Nieuwe Lichting 2024 van Studio Brussel en treden in de voetsporen van onder meer Brihang, Portland, Sylvie Kreusch, Mayorga, Tamino, Kids With Buns, Jack Vamp & The Castle of Creep en SONS.

Ze winnen airplay op Studio Brussel, prijken op de cover van Knack Focus, krijgen professionele begeleiding van VI.BE om zich verder te ontwikkelen als artiest, en mogen in 2024 een voorprogramma spelen in concertzaal Ancienne Belgique in Brussel.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere