Nieuws

Ont­werp nieuw die­ren­asiel Roe­se­la­re is klaar

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het nieuwe dierenasiel in Roeselare opent als alles goed gaat over twee jaar. Het ontwerp ligt intussen op tafel. Het asiel komt op een nieuwe locatie, in Beitem, waar de stad een bestaand woonhuis met loodsen laat ombouwen.

Roeselare organiseerde buurtvergaderingen om tot tot een definitief ontwerp te komen langs de Ieperseweg. Speciale materialen en de aanleg van een aarden wal  moeten geluidsoverlast voorkomen. De capaciteit blijft met 46 plaatsjes  voor katten en 24 voor honden gelijk. Het gaat voor Roeselare om een investering van meer dan anderhalf miljoen euro. Zestien gemeenten van de zone Midwest die er met dieren terecht kunnen, betalen straks mee de huur van de vzw.

Aandacht voor buurt

Matthijs Samyn, schepen voor Dierenwelzijn: "Door de gezamenlijke inspanningen staan we ook sterker in het waarborgen van dierenwelzijn. We streven naar een mooie, kwalitatieve site met zorg voor de dieren, medewerkers en vrijwilligers maar met evenveel aandacht voor de buurt."

Nathalie Muylle, schepen van Patrimonium: "Binnen het ontwerp van de site werd rekening gehouden met de ruimtelijke impact. Naast het dierenasiel wordt immers ook een gecontroleerd overstromingsgebied (G.O.G.) voorzien om de buurt te beschermen tegen wateroverlast. Voor dit gecombineerd dossier treedt de Provincie West-Vlaanderen op als vergunningverlenende overheid. "

Dierenasiel roeselare 1
Dierenasiel roeselare 2
De redactie