Nieuws

Ont­haal­me­de­wer­kers Stad Brug­ge dra­gen spe­ci­a­le but­ton voor Inter­na­ti­o­na­le dag voor per­so­nen met een handicap

Gehandicapte

Morgen, drie december, vindt de 'Internationale dag voor personen met een handicap' plaats. Naar aanleiding van die dag dragen alle onthaalmedewerkers van Stad Brugge een button om hun steun uit te spreken en deze dag mee bekend te maken. Ook de European Disability Card wordt extra in de kijker gezet. 

Schepen van Welzijn Pieter Marechal wil aandacht vragen voor gelijke rechten en kansen voor personen met een handicap: "3 december is de 'Internationale dag voor mensen met een handicap'. Op deze dag willen we samen met de VN aandacht vragen voor gelijke rechten en kansen van personen met een handicap. Ongeveer een zevende van de mensen heeft een handicap. In onze maatschappij zijn er voor hen echter nog heel wat drempels om te studeren, werken, sporten of deel te nemen aan cultuur en vrije tijd. Onze medewerkers dragen vandaag een button om hen te steunen en deze dag mee bekend te maken."

European Disability Card

"We maken van deze dag ook gebruik om de European Disability Card nog eens extra in de kijker te zetten", meldt schepen Pieter Marechal. "In 2022 breidde Stad Brugge het gebruik van deze kaart uit. Met deze Europese handicapkaart kan je als persoon met een handicap een beroep doen op diensten en voordelen bij cultuur-, sport- of vrijetijdsactiviteiten. In onze stad kan men de kaart gebruiken bij Musea Brugge, de Stadsschouwburg, de zwembaden, Interbad en Heugddienst van Stad Brugge. Ook heel wat private aanbieders aanvaarden de kaart als 'bewijs' van handicap."

James Verherbruggen