Nieuws

Noord­zee­vis speelt de hoofd­rol tij­dens culi­nair fes­ti­val Ostendaise

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De zeedijk van Oostende staat dit weekend in het teken van Ostendaise, het populaire culinair festival waar meer dan 20 Oostendse chefs de rijkdom van de Noordzee op het bord brengen. Duizenden bezoekers zakken af naar de kuststad om te proeven van originele creaties met vis en zeevruchten.

Op het menu staan zowel klassiekers als vernieuwende gerechten. Pieter Hens, een van de deelnemende chefs, legt uit: “We proberen de minder gekende soorten in de kijker te zetten. De chefs hebben nauwe banden met de vissers en willen die kennis delen met het grote publiek.”

Ook de zon werkt mee: met zomerse temperaturen stroomt het publiek toe. Lea en Marenka, twee bezoekers, genieten van verse grijze garnalen: “Recht uit de zee, het ziet er superlekker uit. We gaan het zeker proberen!”

Sterrenchef Willem Hiele omschrijft Ostendaise als een echt volksfeest: “Dit is een eerbetoon aan de visserij én een prachtig samenkomen van Oostendse restaurants. Alles zit mee, van sfeer tot organisatie. Ik ben trots dat ik hier mag staan.”

De toegang tot het festival is gratis en Ostendaise lijkt opnieuw een schot in de roos te zijn. 

Ostendaise 2025
Bernard Vanneuville

bernard.vanneuville@focus-wtv.be

Bernard Vanneuville
Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Jenna Lebrun

Taalfout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt in dit artikel?