Nieuws

Meer dan 28.000 gerech­ten geproefd op suc­ces­vol­le elf­de edi­tie van Ostendaise

Ostendaise

© Jorn Urbain

Tijdens de elfde editie van Ostendaise - North Sea Food Fest genoten meer dan 14.000 bezoekers van gerechten met Noordzeevis, bereid door 24 Oostendse toprestaurants. In totaal gingen 28.500 gerechten over de toonbank.

Onder een stralende zon maakten duizenden bezoekers dit weekend kennis met het beste wat de Oostendse gastronomie te bieden heeft. Op het menu: 17 verschillende vissoorten uit de Noordzee, originele creaties van lokale chefs en topproducten in combinatie met fijne wijnen of champagnes. Voor het eerst namen ook sterrenchefs Willem Hiele en Dimitri Proost (HAUT) deel aan het festival.

"Ostendaise is een prachtig podium voor onze lokale horeca en een unieke ervaring voor elke bezoeker."

Rob Jonckheere, voorzitter Toerisme Oostende

"Met sterrenchefs, een divers aanbod van onze Oostendse restaurants, een Oostends product en een fantastische sfeer schrijven we opnieuw een sterk hoofdstuk aan dit mooie verhaal," zegt Niko Geldhof, schepen voor Toerisme in Oostende.

Volgens Rob Jonckheere, voorzitter van Toerisme Oostende vzw, bevestigt de elfde editie de sterkte van het concept. "Ostendaise is uitgegroeid tot één van de beste foodfestivals van het land. Het is een prachtig podium voor onze lokale horeca en een unieke ervaring voor elke bezoeker."

28.500 gerechten

Ook de chefs zelf toonden zich enthousiast. "In dit unieke festival staat Noordzeevis centraal en iedereen helpt elkaar. Voor zowel bezoekers als restaurants is dit een hoogtepunt op de culinaire kalender", aldus Dimitri Proost. Willem Hiele vult aan: "Ostendaise bracht verbinding en verwondering. De collegialiteit tussen de restaurants creëerde de magie van Oostende."

Met 28.500 geserveerde gerechten evenaarde het festival het record van vorig jaar, en bevestigt het zijn plaats als culinair hoogtepunt aan de kust.

Celien Tanghe

Taalfout opgemerkt?

Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt in dit artikel?