Nieuws

Nieuw­ko­mers bij Voor­uit: Geef mij maar veel werk”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vooruit kan een goeie verkiezingsuitslag voorleggen, met Melissa Depraetere. Drie West-Vlaamse verkozenen zijn nieuw. In het Vlaams parlement zijn dat Nawal Maghroud uit Kortrijk, en de Brugse schepen Pablo Annys. Huidig fractieleider Jeroen Soete van Vooruit in de gemeenteraad van Oostende trekt straks naar de Kamer.


Oostendenaar Jeroen Soete stond tweede op de kamerlijst bij Vooruit, en mag daar straks effectief zijn zitje opnemen. “Ik kan niet goed stilzitten. Dus het komt er op aan - ik ga dat zeggen tegen de voorzitter- dat ze me vooral veel werk moet geven. Want dat is toch ook de bedoeling, dat je het verschil maakt voor de mensen, voor de koopkracht, voor de zorg, en dat ga ik ook doen in Brussel.”

“Ik ga dat zeggen tegen de voorzitter: dat ze me vooral veel werk moet geven.”

Jeroen Soete

In het Vlaams parlement is Pablo Annys straks een nieuw West-Vlaams gezicht in de Vooruitfractie. Hij is nu schepen in Brugge, en gaat dat straks combineren met een zitje in Brussel. “Voor alle duidelijkheid, ik zal mijn passie, mijn schepenambt in Brugge verder opnemen. Maar Melissa en Conner hadden mij gevraagd om ook die handschoen op te nemen op het Vlaamse niveau. We hadden de ambitie om in te breken in de Vlaamse regering, en ik hoop inderdaad dat dat de waarheid kan worden met een nieuwe coalitie op Vlaams niveau.”

“Voor alle duidelijkheid, ik zal mijn passie, mijn schepenambt in Brugge verder opnemen.”

Pablo Annys

Een derde nieuwkomer bij Vooruit is Nawal Maghroud uit Kortrijk. Zij stond op de tweede plaats voor het Vlaams parlement en haalde meer dan 6.400 voorkeurstemmen. Nawal Maghroud is 32 en fractieleider voor Vooruit in de gemeenteraad van Kortrijk. Ze werkt momenteel op de HR-dienst van de FOD financiën. “Ik ben heel blij dat ik verkozen ben. Ik besef het nog niet allemaal even goed. Ik zou me graag willen inzetten voor onderwijs. Onderwijs heeft ook voor mij heel veel deuren geopend. Dat is wat ik wil doen voor heel veel andere jongeren ook. Ik zet me daar ook voor in met mijn vrijwilligerswerk in Kortrijk omdat ik dat gewoon heel belangrijk vind. Vandaag de dag loopt het niet goed. De leerkrachten geven het ook zelf aan, ook de leerlingen geven het aan. Ze zitten veel te lang in de studie. Ik wil dat aanpakken in het Vlaams parlement.”

“Ik ben heel blij dat ik verkozen ben. Ik besef het nog niet allemaal even goed.”

Nawal Maghroud
Jeroen soete
Pablo Annys
Nawal Maghroud Vooruit
Redactie

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.