Nieuws

Nieu­we fiets­tun­nel onder spoor gescho­ven in Torhout

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Torhout is zaterdagmorgen een fietstunnel onder de spoorweg geschoven. Het project Spoor 3, de nieuwe fietssnelweg tussen de Sneppestraat en de Pottenbezemstraat, krijgt zo steeds meer vorm.

 Tussen de Tuinstraat en de Lichterveldestraat konden buurtbewoners en andere geïnteresseerden zaterdagmorgen een uitzonderlijke gebeurtenis aanschouwen: een fietstunnel werd onder het spoor geschoven. De werken zijn vrijdagnacht rond 00.30 uur gestart, ter hoogte van de sporen.

Tijdens de werken werden de sporen volledig opengebroken om de grond onder de spoorlijn te kunnen uitgraven. Op die manier kon de vooraf gemaakte fietstunnel op zijn plaats geschoven worden. De werken blijven wellicht duren tot en met zondagnamiddag.

En erna?

Eens de tunnelconstructie ingeschoven is, zullen aan beide zijden van de tunnel aanrijhellingen worden geplaatst. Verder komt er een pompstation in de Lichterveldestraat, en wordt het stuk fietssnelweg tussen de tunnel en de Schavelarestraat aangelegd.

Aan de andere zijde, over de Tinnenburgstraat, komt een fietsbrug en zal er een voorlopige aansluiting met de fietsenstalling aan de achterkant van het station gerealiseerd worden.

De redactie