Nieuws

Nico­le De Moor rea­geert op pro­test nieu­we noodopvang

2022-10-29 00:00:00 - Nicole De Moor reageert op protest nieuwe noodopvang

Vlaams Belang protesteerde deze morgen tegen de komst van een noodopvang in Jabbeke. De politieke partij wil dat het gebied wordt gebruikt voor de oorspronkelijke doeleinden en niet voor een noodopvang.  

Het asielcentrum moet er komen op een bedrijventerrein in Jabbeke, op de site van de Regie der Gebouwen. Vlaams Belang wil liever dat de site gebruikt wordt als bedrijvenzone en voor cultuur- en jeugdfaciliteiten, onder andere omdat de locatie niet geschikt is voor bewoning en vlak bij een woonbuurt ligt. 

Nieuwe aanvragen

Dit jaar kwamen er 26.636 asielaanvragen binnen. In september waren dat er 4.000. Daarom besliste het kernkabinet dat Jabbeke moet instaan voor de noodopvang. 

De partij plant ook nog een gelijkaardige actie aan De Horizon in Bredene. 

​De Moor (CD&V) reageert

"Er zijn vandaag een 90-tal gemeenten die een collectief centrum op het grondgebied hebben. Het is zeker niet zo dat we alleen naar Jabbeke kijken. Maar we hebben wel urgent humanitaire opvang nodig", zo heeft staatssecretaris De Moor zondag in De Zevende Dag gezegd. De CD&V-staatssecretaris gaat de komende dagen nog in gesprek met de burgemeester van Jabbeke.

Brian Dewulf
Belga