Nick Bril opent pop-uprestaurant in hotel La Réserve in Knokke-Heist

Topchef Nick Bril, bekend van het sterrenrestaurant The Jane, start begin mei een nieuw culinair avontuur in Knokke-Heist. Hij opent daar Celestial by The Jane, een tijdelijk restaurant op de zesde verdieping van hotel La Réserve. Het pop-upconcept blijft tot eind augustus open.
Na de recente sluiting van The Jane blijft Bril niet stilzitten. Hoewel hij plannen heeft voor een nieuw restaurant in Antwerpen, grijpt hij deze kans om in een bijzondere setting zijn passie voor koken voort te zetten. Celestial by The Jane is een kleinschalig restaurant waar per service maximaal 26 gasten ontvangen worden.
De focus ligt op verfijnde gerechten die inspiratie halen uit de Noordzee en de Belgische terroir, met een wereldse touch. Gasten kunnen drie keer per week lunchen en vier keer dineren in een luxueuze setting. Het project is een samenwerking met hotel La Réserve, dat deze gastronomische toevoeging ziet als een waardevolle verrijking van het bestaande aanbod.
Ongeval
Celestial by The Jane opereert los van het gevestigde hotelrestaurant La Rigue, dat zich richt op klassieke Franse en Belgische gerechten. Tijdens de drukke zomermaanden krijgen zowel hotelgasten als externe bezoekers de kans om te genieten van verfijnde culinaire creaties in beide restaurants.
Met The Jane behaalde Bril internationale erkenning, waaronder twee Michelinsterren en een plek in de lijst van 's werelds beste restaurants. De afgelopen maanden was hij vooral in het nieuws door een verkeersongeval dat hij veroorzaakte op de parking van The Jane. Sindsdien heeft hij zich grotendeels uit de schijnwerpers gehouden, maar met dit nieuwe project keert hij terug naar waar zijn passie ligt: de gastronomie.