Vlaams Belang-Kamerlid Nathalie Dewulf neemt na de verkiezingen van 2024 afscheid van de nationale politiek. Ze zal volgend jaar ook niet meer opkomen op een nationale lijst. "Ik heb me nooit echt goed gevoeld in de schijnwerpers. Maar mijn geloof in het Vlaams Belang blijft. Ik zal me dan ook professioneel blijven inzetten binnen de partijstructuren", zegt Dewulf.
Dewulf sloot zich in 2012 aan bij het Vlaams Belang. In 2018 werd ze de eerste keer verkozen als gemeenteraadslid in Izegem. In 2019 werd ze ook verkozen in de Kamer. Ze zegde toen haar job als teamleider bij bpost op.
"Het waren uitzonderlijke boeiende jaren waarin ik me heb kunnen inzetten voor onze mensen."
"Niet happig op de schijnwerpers"
Maar het West-Vlaamse Kamerlid geeft toe dat ze niet happig is op de "schijnwerpers" van de Wetstraat. "Ik heb mijn job met een enorme passie gedaan, maar er nog een legislatuur bij doen is niet aan mij besteed. Ik zal me blijven inzetten voor onze mensen, maar op een andere manier", klinkt het.
Dewulf wil wel actief blijven binnen de partij, maar dan eerder in een rol achter de schermen. "Mijn engagement voor het Vlaams Belang blijf ik behouden", aldus Dewulf.
"Respect voor haar beslissing"
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken respecteert de beslissing van Dewulf om een stap opzij te zetten. "Ik heb Nathalie leren kennen als een erg gedreven en sympathieke vrouw, aldus Van Grieken.
"Natuurlijk respecteer ik haar beslissing om niet meer op te komen. Onze paden zullen elkaar alleszins blijven kruisen binnen de partij."
Wie is Nathalie Dewulf?
- Sinds 2012 is Nathalie Dewulf (49) lid van Vlaams Belang.
- Dewulf startte haar politieke carrière in 2018 als gemeenteraadslid in Izegem.
- In 2019 raakte ze ook verkozen als kamerlid. Daarvoor was ze aan de slag bij Bpost.
- De Izegemse is lid van de commissie voor Mobiliteit, Overheidsbedrijven en Federale Instellingen. Daarin legt ze zich toe op dossiers die met de post te maken hebben.
- Vorig jaar was ze nog het mikpunt van spot toen ze in het parlement de naam van het consultancybureau McKinsey uitsprak als 'emsiekensie'.