Nieuws
 | update 

Na meer dan 2 jaar ver­tra­ging, kan poly­va­len­te zaal Applauws ein­de­lijk open

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Twee en een half jaar na de opening van het nieuwe ontmoetingscentrum in Lauwe, deelgemeente van Menen, gaat nu eindelijk ook de polyvalente zaal open. Er waren problemen met het dak en een juridische procedure zorgde ervoor dat verenigingen pas nu in de zaal terechtkunnen.

In Het Applauws, zoals het gebouw heet, zit ook de bibliotheek, een wijkpost van de politie en een cultuurcafé. Het gaat om een investering van meer dan 5 miljoen euro. De polyvalente zaal kan ook als theaterzaal worden gebruikt voor meer dan 300 toeschouwers. De plaatselijke toneelvereniging kan binnenkort een eerste voorstelling geven. 

Water in het dak

"Het probleem met het dak was dat het wel waterdicht was, maar er zat water in op het moment dat het geplaatst werd. Dat water moest er op één of andere manier uit geraken. Uiteindelijk is het volledige dak vernieuwd geweest tot en met de dakplaten toe. We hebben nog een paar maanden gewacht om zeker te zijn dat alles oké was, maar nu is alles in orde", vertelt Renaat Vandenbulcke, schepen van Patrimonium.

"De opluchting is heel groot natuurlijk. We hebben lang genoeg moeten wachten."

Renaat Vandenbulcke, schepen van Patrimonium Menen
Het Applauws
Kate Baert
Celien Tanghe