Nieuws

Na klach­ten past Roe­se­la­re mobi­li­teits­plan in Rum­be­ke aan

2022-05-24 00:00:00 - Ook in Poperinge straks fietsstraten

Twee jaar na de invoering gaat stad Roeselare het mobiliteitsplan in Rumbeke verder aanpassen. De veranderingen komen er na enkele klachten bij het stadsbestuur. De aanpassingen gaan vooral over de fietsinfrastructuur.

Twee jaar geleden voerde Roeselare een nieuw mobiliteitsplan in deelgemeente Rumbeke in. Dat plan kwam er na een verkeersonderzoek, workshops met burgerpanel, jeugdverenigingen en infomomenten voor inwoners. Omdat er heel wat klachten en frustraties het stadsbestuur bereiken, beslisten ze om het plan te herevalueren en aan te passen.

2022-11-16 00:00:00 - Nieuw verkeerscirculatieplan Rumbeke zichtbaar
Nieuws

Nieuw verkeerscirculatieplan Rumbeke zichtbaar

Kaasterstraat

Onder meer in de Kaasterstraat wordt de fietsstraat tussen de Grenadiersstraat en de Hoogstraat geschrapt. De straat wordt nu een zone 30. De zijstraten blijven wel fietsstraten.

Daarnaast komt er nog een wijziging in de Kaasterstraat. De vrachtwagensluis in de Maria’s Lindestraat wordt verplaatst naar het begin van de Kaasterstraat, tussen de Maria’s Lindestraat en de Grenadiersstraat. De sluis dient om het doorgaande vrachtwagenverkeer te weren.

Tegen eind juni zou de Kaasterstraat aangepast moeten zijn.

Herinrichting en nieuwe fietspaden

Ook voor 2025 staan er nog enkele aanpassingen op de agenda. Zo wordt het filegevoelige kruispunt Izegemsestraat-Oekensestraat heringericht. De stad wil er het kruispunt verbreden en de fietsers meer ruimte geven. Een studiebureau moet de mogelijkheden onderzoeken.

Verder wordt het fietspad in de Guido Gezellelaan breder. Langs de Moorseelsesteenweg komt er een nieuw, afgescheiden fietspad. De uitvoering daarvan is gekoppeld aan het saneringsproject van de Regenbeek. Daarnaast zal de wegversmalling in de Oekensestraat tijdens de zomermaanden een 20-tal meter worden opgeschoven. Op die manier ligt het snelheidsremmende element al voor het drukke kruispunt.

Celien Tanghe