Na crèmerie nu ook hotel en restaurant: Marc Coucke breidt kustimperium ‘ZouteCoucke’ verder uit

Het bekende Enso District Hotel en de populaire Woyo Eatery in Knokke-Heist zijn voortaan in handen van Alychlo, het investeringsbedrijf van ondernemer Marc Coucke. De overname maakt deel uit van een bredere strategie waarbij Coucke al zijn kustprojecten bundelt in een nieuwe structuur: ZouteCoucke.
Enso startte in 2019 als kleinschalig hotel, maar werd twee jaar geleden omgevormd tot een groter hotel (met 34 kamers) op een nieuwe locatie naast het treinstation van Knokke-Heist. In het gebouw bevindt zich ook het restaurant Woyo Eatery, dat zeven dagen op zeven open is en ontbijt, brunch en lunch aanbiedt. Zowel hotelgasten als derden kunnen er terecht.
ZouteCoucke
Tegelijk kondigt Alychlo aan dat het al zijn kustactiviteiten gaat bundelen in de entiteit 'ZouteCoucke'. Daarin zitten naast Enso Hotel en Woyo Eatery ook nog hotel La Réserve, Zoute Grand Prix, Glacier de la Poste en WP Hotel & Events (Blankenberge). Tim De Taeye (de oprichter van Enso, red.) zal deze entiteit gaan leiden.
Marc Coucke is enthousiast over de samenwerking: “Met Enso en Woyo hebben Tim en Tine echt iets bijzonders neergezet: een plek waar sfeer, kwaliteit en gastvrijheid perfect samenkomen. We zijn blij dat Tim ZouteCoucke mee zal leiden. Zo blijven we sterk inzetten op lokaal ondernemerschap in Knokke-Heist en omstreken.”
Taalfout opgemerkt?
Heb je een taal- of schrijffout opgemerkt in dit artikel?