Nieuws

N‑VA maakt zich zor­gen over Zwin Natuur Park

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Oppositiepartij N-VA trekt aan de alarmbel over het vernieuwde Zwin Natuur Park, een provinciaal domein in Knokke-Heist.

Het park trok vorig jaar 50.000 bezoekers minder dan verwacht. De partij pleit voor een Zwinmanager om het park beter in de markt te zetten. N-VA wijst erop dat het park vorig jaar 700.000 euro verlies maakte . Het aantal bezoekers bleef steken op 115.000 en ze hebben ook minder besteed in de bijhorende Zwinshop. In het hoogseizoen, juli en augustus waren er ook een pak minder bezoekers dan het jaar voordien toen het vernieuwde park pas open ging. Wel blijkt uit een bevraging dat de bezoekers erg tevreden zijn. N-VA vindt dan ook dat het management meer vrijheid moet hebben zodat het een breder publiek kan aanspreken.

Reactie

Het provinciebestuur reageert op het bericht van de N-VA. "De vooropgestelde bezoekerscijfers zijn initieel gebaseerd op een foutief businessplan dat intussen is bijgesteld.  Bovendien mag de N-VA zich niet focussen op één jaar werking, want het vernieuwde Zwin Natuurpark heeft tijd nodig om te groeien. Dat het bezoekerscijfer verder zal groeien bewijzen de cijfers van de voorbije maand januari al".

Kate Baert

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.