Nieuws
 | update 

N‑VA Harel­be­ke trekt met geves­tig­de waar­den en jong talent naar stembus

N VA Harelbeke

Jan Van Coile, Célestine Vandeputte, Patrick Claerhout en Alec Desmet

In Harelbeke heeft N-VA zijn kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. Ze kiezen naar eigen zeggen voor een mix van ervaring en jonge talenten. 

De afgelopen legislatuur moest N-VA nog vrede nemen met een plaats in de oppositie, maar daar willen ze verandering in brengen. “Het is ons doel om opnieuw aan het beleid deel te nemen, en onze ideeën en plannen direct in de praktijk te brengen. Op een aantal punten willen we Harelbeke toch anders gaan besturen”, klinkt het bij de lokale afdeling.

Gevestigde waarden en jong talent

Om die ambities waar te maken, rekenen ze op een aantal gevestigde waarden, maar ook jong talent krijgt kansen. Patrick Claerhout, een gepensioneerd ondernemer, zal de lijst trekken. Claerhout is gemeenteraadslid en was in het verleden al schepen in Harelbeke. Zijn focus ligt op mobiliteit en openbare werken. Hij wordt gevolgd door de 24-jarige Célestine Vandeputte. Haar focus ligt vooral op jeugd, kwalitatief onderwijs en een sterke lokale economie. Ook op plaats drie kiest N-VA Harelbeke voor een twintiger. Alec Desmet werkt als studiecoördinator Urologie in AZ Delta, en wil mee z’n stempel drukken op het welzijn van de Harelbekenaars. Ten slotte rekent de partij ook op Jan Van Coile als lijstduwer.

Celien Tanghe