Nieuws
 | update 

Min­der­ja­ri­ge ex-leer­ling bekent dat hij ach­ter drei­ging met schiet­in­ci­dent zat

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De school voor buitengewoon secundair onderwijs De Lage Kouter in Kortrijk heeft alle lessen van vandaag geschrapt na een dreigbericht op de contactpagina van de school. Daarin wordt gedreigd met een schietincident. Een minderjarige ex-leerling bekende achter het bericht te zitten. 

In het bewuste bericht staat letterlijk : "Dus lage kouter goeie groeten van een onbekende leerling die daar zit. Ik ga morgen dus vrijdag een sch!etpartij doen op jullie school omdat lage kouter moet tijdelijk gestopt worden."

Incident in eetzaal

Aanleiding zou een incident zijn in de eetzaal met een andere leerling. Die zou op de grond gegooid zijn door een personeelslid, omdat hij niet aan de juiste tafel zat en niet wou verhuizen, staat te lezen in het bericht. Ilse Ghiesmans, directeur: "Wij zijn dat nagegaan of dat incident zou hebben plaatsgevonden. Er was niemand bij ons op school die weet had van dergelijk incident bij ons op school deze week."

De politie en het parket namen de dreiging ernstig. Ze konden een minderjarige ex-leerling van de school oppakken. De jonge man bekende intussen dat hij de auteur van het dreigbericht was. Hij werd vrijgelaten onder voorwaarden. 

Maandag terug open

Maandag gaat de school normaalgezien weer open en starten ze met een aangepast programma. Ilse Ghiesmans, directeur: "Wij zijn van plan om maandag terug de school te openen, maar wij zullen starten met een aangepast programma met de nodige zorg voor de leerlingen en de personeelsleden. Wij zullen dat deze middag bespreken samen met het CLB en de politie. Wij laten ons daarin ondersteunen en zijn volop bezig dat voor te bereiden."

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere