Nieuws

Mat­thieu Bon­ne over Run and Swim: Ini­ti­a­tief is de max”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Brugge vindt vandaag de Run and Swim plaats. Zo'n 1.000 scholieren van verschillende Brugse basisscholen lopen en zwemmen om het snelst. Het parcours loopt langs het Jan Breydelstadion en zwemmen doen ze in het Lago Olympia. De bedoeling is om de Brugse jongeren warm te maken voor sport maar vooral om plezier te beleven.

In totaal nemen 18 Brugse scholen deel aan deze ludieke loop- en zwemwedstrijd. Goed voor 1000 leerlingen. Dubbel zoveel als de eerste editie vorig jaar. Sieben Coudeville, Organisator Swim and Run Brugge: “Ze lopen rond het Jan Breydelstadion. Daarna komen ze in een wisselzone, kleden ze zich snel om. Dan lopen ze door naar het zwembad waarbij ze drie lengtes van 25 meter zwemmen en daarna nog een obstakelparcours op het zwembad afleggen.”

Matthieu Bonne kijkt toe

De school met de snelste tijd wint hier vandaag maar het moet vooral plezant zijn. En alles gebeurt onder het toeziend oog van leerkrachten en redders, zoals ultrasporter Matthieu Bonne. “Ik vind het persoonlijk belangrijk dat de kinderen zo veel mogelijk sporten. Dus dit initiatief is de max. Het doet me veel deugd al die kindjes te zien sporten.”

Runandswim1
Runandswim2
Runandswim3
De redactie