Nieuws

Man slaat vrouw en kin­de­ren met verlengkabel

rechter

Een man van 43 jaar uit Kortrijk moest zich maandag in de Kortrijkse rechtbank verantwoorden voor slagen en verwondingen. Hij zou zijn kinderen op hun blote voetzolen geslagen hebben met een verlengkabel. De beklaagde, die zijn been verloor in de oorlog in Syrië, riskeert een jaar cel.

De bal ging aan het rollen nadat de vrouw van de beklaagde haar verhaal deed aan een sociaal assistente. Ze zei dat zij en haar kinderen regelmatig slaag kregen als haar echtgenoot cannabis had gerookt.

Vrouw was 13 toen ze huwde

"Mijn cliënte was 13 jaar op het ogenblik van hun huwelijk, de beklaagde was 27 jaar", zo schetste de advocaat van de vrouw. "Ze was amper 15 jaar toen ze haar eerste kind kreeg. Tijdens de oorlog in Syrië vluchtten ze naar België. Meneer heeft inderdaad een fysiek letsel, maar dat is geen excuus om zijn gezinsleden af te ranselen."

“Het gaat hier om zeer ernstige feiten waarvoor ik een jaar cel vorder."

Procureur

Volgens de vrouw kreeg zij zelf onder andere slaag toen ze tussenbeide kwam toen haar man ermee dreigde hun zoon een week lang op te sluiten in de kelder. Een andere keer moesten alle kinderen met hun voeten in de lucht liggen waarna hun vader erop sloeg met een verlengkabel. "Daarna verbood hij hen om deel te nemen aan de zwemles omdat de letsels zouden opvallen", aldus de procureur. "Zijn dochter die net geopereerd was aan haar oor, sloeg hij tot bloedens toe. Het gaat hier om zeer ernstige feiten waarvoor ik een jaar cel vorder."

Gevangene in zijn eigen huis

De advocaat van de man pleitte dat zijn cliënt het niet makkelijk heeft. "Hij heeft een prothese en moet binnenkort opnieuw onder het mes. Hij is als het ware een gevangene in zijn eigen huis." De man gaf aan de rechter toe dat er regelmatig verbale ruzie was, maar zei dat hij nooit had geslagen met een verlengkabel. Hij vroeg de vrijspraak.

Vonnis op 17 juni.

Belga
Ben Storme