Nieuws

Man (81) sla­lomt tus­sen slag­bo­men en rijdt tien­tal­len meter op sporen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Heule is gisteravond een bizar ongeval gebeurd. Een man van 81 is met zijn auto langs de slagbomen van de overweg gereden en reed nog tientallen meter verder op de sporen, tot hij vast kwam te zitten. De trein kon gelukkig op tijd stoppen en kon zo een botsing vermijden.

De automobilist uit Lendelede heeft veel geluk gehad. Toen hij met zijn auto maandagavond door de Kortrijksestraat in Heule reed, zag hij naar eigen zeggen de overweg niet door de duisternis en de regen. Hij slalomde met zijn wagen langs de slagbomen en reed verder op de sporen.

"Die trein is op ongeveer 50 meter afstand van de auto tot stilstand gekomen."

Thomas Baeken, woordvoerder Infrabel

Na enkele meters kwam hij vast te zitten. "Net op dat moment komt er ook een trein aan. We hebben veel geluk gehad, want die treinbestuurder was alert en heeft een noodremming kunnen doen", zegt Thomas Baeken van Infrabel. "Die trein is op ongeveer 50 meter afstand van de auto tot stilstand gekomen."

Door het incident was er bijna twee uur geen treinverkeer mogelijk op het spoor. Brandweer en politie kwamen ter plaatste om de man te helpen. Een takelwagen kwam de auto weghalen van het spoor.

Redactie