Nieuws

Man (74), die ver­dacht wordt van moord op zijn vrouw, pas in mei voor raadkamer

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De man van 74 uit Zerkegem die verdacht wordt van moord op zijn echtgenote, verschijnt pas begin mei voor de raadkamer van Brugge. De leerkracht op rust heeft sinds gisteren een nieuwe advocaat, en die heeft uitstel gevraagd én gekregen. De advocaat wil nu het dossier grondig bekijken. De verdachte blijft intussen in de gevangenis en is naar eigen zeggen een gebroken man.

Geen gepensioneerde leraar in de raadkamer van Brugge, wel zijn nieuwe raadsman. Die is gisteren pas op vraag van de zus van de verdachte aangesteld. De man van 74 uit Zerkegem zit sinds vrijdag in de gevangenis, en moest normaal vandaag voor de raadkamer verschijnen. Op verdenking van moord op zijn vrouw. Pieterjan Dens, raadsman moordverdachte: “Ik heb inderdaad aan de raadkamer een uitstel gevraagd. Dat biedt mij de kans om dat dossier met meneer nog even voor te bereiden. Ik ben pas gisterenmorgen geraadpleegd.”

Moord Zerkegem
Nieuws

"Wellicht hoofd ingeslagen met hamer": man (74) pas week na dood echtgenote in cel voor moord

Hamer

De feiten speelden zich af op 10 april, in de woning van het ouder koppel. De man werd na ondervraging vrijgelaten, maar eind vorige week liet de onderzoeksrechter hem toch aanhouden. Na onderzoek blijkt dat zijn vrouw van 74 wel degelijk met geweld om het leven werd gebracht, op haar hoofd kreeg ze één of meerdere klappen van een hamer.

“In de gevangenis zit een man die aangeslagen is. Die de ernst van de zaak begrijpt."

Pieterjan Dens

“Ik heb die man kort bezocht in de gevangenis. Daar zit een man die aangeslagen is. Die de ernst van de zaak begrijpt. Die in de gevangenis zit. Dat is een enorme schok voor die man. Heeft hij spijt van zijn daden? Ik kan alleen maar zeggen dat die man gebroken is en dat het onderzoek zal moeten uitwijzen wat er in die woning gebeurd is.”

De man uit Zerkegem moet nu pas op 3 mei voor de raadkamer verschijnen. Intussen blijft de verdachte in de cel.

Ben Storme
Lorenzo Dejonghe