Nieuws

Luc Mar­tens dient zelf klacht in: Is zelf slacht­of­fer van oplichters”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Oud-minister- en burgemeester van Roeselare Luc Martens zegt dat hij zelf slachtoffer is van oplichters. Hij heeft een klacht ingediend bij het parket tegen buitenlandse bedrijven die online cryptomunten verkopen waardoor hij een grote som geld in rook zag opgaan. 

Zoals gekend leende Martens bij tientallen mensen geld en betaalde hij niet terug. Enkelen dienden tegen hem klacht in wegens oplichting en misbruik van vertrouwen.

Erin geluisd

Tom Janssens, Parket West-Vlaanderen: "Martens zegt dat hij bij het verhandelen van cryptomunten door verschillende personen en firma's is opgelicht. Hij zegt dat hij opgelicht is voor zo'n twee en een half miljoen euro bij verschillende firma's in het buitenland."

Wellicht probeerde de man het geld dan te recupereren bij bevriende ondernemers. Een aantal van hen voelt zich erin geluisd en wil dat Luc Martens hen niet alleen terugbetaalt, maar ook een straf krijgt.

"Er zijn een drietal mensen die ook klacht hebben neergelegd wegens strafrechtelijke feiten, voor oplichting, poging tot oplichting, misbruik van vertrouwen en bedrieglijk onvermogen. Een klacht tegen hem en ook gedeeltelijk tegen zijn partner. De ene keer was het voor de installatie van een keuken, de andere keer vroeg hij een kortlopend krediet omdat hij iets gekocht had in Leuven."

Bij deze strafklachten gaat het om zo'n 300.000 euro, maar hij leende miljoenen.

Rechtszaak Luc Martens Kortrijk
Nieuws

"Verwonderd, ontgoocheld & bedrogen": ex-minister Luc Martens staat terecht in Kortrijk

De redactie