Loka­le poli­tie Oos­ten­de kan bij inter­na­ti­o­na­le poli­tie­ac­tie naar sek­su­e­le uit­bui­ting een ben­de oprollen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Zes arrestaties in België en twee in Hongarije. En bij een inval in Oostende de vondst van vijftien luxevoertuigen, 34.000 euro cash en 9.500 euro aan luxegoederen, goud en zilver.  De resultaten van de internationale politieactie tegen seksuele uitbuiting, waarbij de lokale politie van Oostende een belangrijke rol speelde, zijn niet min. Ook drie potentiële slachtoffers van seksuele uitbuiting zijn bij de actie aangetroffen.

De feiten dateren van enkele dagen terug. Bij huiszoekingen in Oostende, Knokke en Wingene, midden februari, door de lokale politie van Oostende, naar aanleiding van concrete aanwijzingen over seksuele uitbuiting van vrouwen.

Hierbij zijn zes personen gearresteerd: vier Belgen van 36, 44, 49 en 66 jaar oud, een 43-jarige Fransman en een 32-jarige Hongaar. Ook in Hongarije zijn twee personen gearresteerd: een 34-jarige Hongaarse vrouw en een 28-jarige Belg.

Ook grote buit gevonden bij inval in Oostende

Tijdens de inval in Oostende trof de lokale politie drie potentiële slachtoffers van seksuele uitbuiting aan en werden verschillende zaken in beslag genomen: een vijftiental luxevoertuigen, om en bij de 34.000 euro cash geld, 9.500 euro aan goud en zilver en andere luxegoederen

Ook aanhoudingen bij vertakking naar Hongarije

Gelijktijdig en in nauwe samenwerking met de lokale politie Oostende vond ook in Boedapest, Hongarije, een inval plaats. Daarbij kon de Hongaarse politie twee personen arresteren en werden een luxevoertuig, een som van 6.000 euro cash geld en vier luxepolshorloges in beslag genomen. Ook hier kon de politie al een aantal slachtoffers van seksuele uitbuiting aantreffen.

Inzet van 70 politieambtenaren

De operatie is nauwgezet voorbereid en kwam er na langdurig en intens onderzoek. 70 politieambtenaren werden op de dag van de tussenkomst ingezet. Voor dit onderzoek werkte de lokale politie Oostende intens samen met verschillende instanties, over de landsgrenzen heen.

De zes gearresteerden zijn voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hen onder aanhoudingsbevel heeft geplaatst. Vijf van hen zijn intussen voor de raadkamer verschenen waar hun aanhouding met 1 maand werd gehandhaafd. Voor één verdachte is de zaak uitgesteld naar 8 maart. Van twee personen is de uitlevering vanuit Hongarije naar België gevraagd.

Bart Coopman