Nieuws

Leer­lin­gen maken ken­nis met tech­no­lo­gie op twee­daag­se beurs in Oudenburg

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Een robot programmeren of een metalen pennenhouder in elkaar schroeven. Het zijn maar enkele zaken waarmee leerlingen aan de slag gaan op de tweedaagse technologiebeurs in Oudenburg. Bedoeling is om ze warm te maken voor techniek en technologie en hopen dat ze later voor een technische opleiding kiezen. Want de nood aan mensen met een technisch diploma is groot.

Meer dan 500 leerlingen van het lager en secundair onderwijs bezoeken het techniekevent Technoboost in Oudenburg.

Tijdens het event maken jongeren én leerkrachten kennis met technische beroepen en bedrijven uit de streek. "In de klas is dat niet mogelijk, hier zien ze een waaier aan technieken en mogelijkheden", zegt Vera Verlinde, directeur van GO! Arnoldus Oudenburg.

Knelpuntberoep

De beurs neemt jongeren mee op ontdekkingstocht en laat ze zien dat de wereld van de techniek erg breed is. Het moet de jongeren helpen om een goeie studiekeuze te maken. Liefs een technisch profiel, want daar zitten veel knelpuntberoepen bij.

"We tonen ook technologie als katalysator om knelpuntberoepen op te lossen. We hopen dat we met minder mensen meer kunnen doen en op West-Vlaams niveau een hoogtechnologische speler kunnen zijn", zegt Sammy Decoene van het regionaal technologisch centrum West-Vlaanderen.

301 BB LINKS techniekeventoudenburg
De redactie