Nieuws
 | update 

Leer­lin­gen 7de jaar haar­zorg slui­ten oplei­ding af met ver­wen­mo­ment in opvang­cen­trum Jabbeke

Verwenbezoek asielcentrum

De leerlingen van het 7de jaar haarzorg van het KTA Brugge hebben de bewoners van het opvangcentrum voor asielzoekers in Jabbeke een leuke voormiddag bezorgd. Zij kregen een gratis verwenbeurt. Het bezoek aan Fedasil is voor de leerlingen meteen ook de afsluiter van hun opleiding.

In het opvangcentrum in Jabbeke verblijven momenteel zo'n 260 mensen. Vooral gezinnen met kinderen en alleenstaande vrouwen krijgen er opvang. "Dat zijn allemaal mensen die internationale bescherming hebben aangevraagd in ons land en die hier hun procedure afwachten", vertelt Hilde Deleu van Fedasil Jabbeke. 

"Blij met het eindresultaat"

Een bezoek aan de kapper of manicure is voor veel bewoners dan ook al een tijd geleden. De meesten knippen hun haar bijvoorbeeld zelf. Het bezoek van de leerlingen haarzorg van het KTA in Brugge is voor velen een puur verwenmoment. "De meeste mensen zijn blij als ze het eindresultaat te zien krijgen en bedanken ons. Ik denk wel dat ze erg dankbaar zijn", zegt leerlinge Tijani Kensabil. 

"De meeste mensen zijn blij als ze het eindresultaat te zien krijgen en bedanken ons."

Tijani Kensabil, leerlinge KTA Brugge

Win-winsituatie

De leerlingen zijn tijdens hun opleiding al aan de slag geweest in een woonzorgcentrum en een kinderdagverblijf, maar een verwenbezoek in een opvangcentrum voor asielzoekers is toch wel nieuw. "Wij zijn dat niet gewoon, maar het is heel leerrijk om hier langs te komen", legt Tijani uit. 

Ook technisch adviseur Francis Verscheure van het KTA Brugge treedt Tijani bij. "Het sociaal engagement is zeker een win-winsituatie. De leerlingen kunnen eens hun talenten die ze geleerd hebben door onze vakleerkrachten naar buiten brengen in deze situatie." 

Verwenbezoek asielcentrum
Bernard Vanneuville

bernard.vanneuville@focus-wtv.be

Bernard Vanneuville
Celien Tanghe