Nieuws

Last Post in New York

2018-04-23 00:00:00 - Last Post in New York

Vandaag reist een delegatie van de Ieperse Last Post Association naar New York. Ze bestaat uit bestuurder Mathieu Mottrie en klaroeners Rik Vandekerckhove en Filip Deramoudt.

Zij reizen naar New York in het gezelschap van koning Filip, koningin Mathilde en vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. 

Het vorstenpaar zal in de gebouwen van de Verenigde Naties de tentoonstelling World War One – Far From Home openen. Deze tentoonstelling belicht de deelname van soldaten afkomstig uit de vijf continenten in de Eerste Wereldoorlog en meer bepaald in de Belgische Westhoek. Op vraag van het vorstenpaar zullen de klaroeners van de Last Post Association een herdenkingsplechtigheid bijwonen met de Last Post als eresaluut aan de betrokken bevolkingsgroepen.

Bestuurder Mathieu Mottrie: “De Last Post Association is bijzonder verheugd te kunnen meewerken aan de opening van deze tentoonstelling. Het grote publiek is er zich nog te weinig van bewust dat tijdens Wereldoorlog I meer dan 50 nationaliteiten in onze streek aanwezig waren. Ook de rol van de Amerikanen in de Eerste Wereldoorlog is doorslaggevend geweest. Op de Menenpoort staan de namen van 171 vermiste soldaten van Amerikaanse origine. Wij ontvangen zeer regelmatig bezoekers uit de VS onder de Menenpoort.”

Ben Storme