Lan­ge file op E403 door meer­de­re onge­val­len, snel­weg uren­lang afgesloten

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Een dag vol verkeersellende op de E403, met in totaal vier ongevallen. Goed voor vijf gewonden, onder wie drie zwaar, als bij wonder zijn er geen doden gevallen.  De snelweg ging ter hoogte van het zwaarste ongeval pas om 16u30 weer open.

Een groot deel van de dag was de snelweg deels afgesloten, en moest het verkeer omrijden via gewestwegen. Heel wat automobilisten en vrachtwagenchauffeurs stonden urenlang stil.

Rond 7.30 uur was er in Lichtervelde een eerste aanrijding, waardoor er al een file ontstond. Omstreeks 9 uur was er een tweede ongeval, waarbij vier vrachtwagens waren betrokken. Drie personen raakten zwaargewond. Maar er vielen geen dodelijke slachtoffers. De MUG-heli en heel wat ambulances kwamen ter plaatse.

Omleiding

De snelweg in de richting van Kortrijk werd urenlang volledig afgesloten. Al het verkeer in de richting van Kortrijk moest de snelweg verlaten via afrit 10 in Torhout.

#E403 update ongeval in Torhout richting Kortrijk. De weg is er versperd. Het verkeer kan best de snelweg verlaten in Torhout en route D volgen. https://t.co/8i9IyUV5Lj

— Vlaams Verkeerscentrum (@verkeerscentrum) April 3, 2023

Rond 10u40 belandde ter hoogte van Ruddervoorde een auto onder een oplegger en vatte vuur. De chauffeur moest worden bevrijd en was zwaargewond. Even was de snelweg dan al vanaf Ruddervoorde afgesloten. Sinds 14 uur kon je daar weer langs.

Tussen Brugge en Ruddervoorde gebeurde in de namiddag  nog een vierde ongeval met een bestelwagen, gelukkig zonder veel erg.

#E403 Brandend voertuig in Ruddervoorde richting Kortrijk. Er is ernstige hinder. Van Brugge naar Kortrijk rij je beter om via #E40 en #E17. pic.twitter.com/2jl76iwPGH

— Vlaams Verkeerscentrum (@verkeerscentrum) April 3, 2023

Redactie