Nieuws

Kust kijkt terug op suc­ces­vol­le paasvakantie

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De toeristische sector aan onze kust kijkt terug op een goeie paasvakantie. Er waren evenveel overnachtingen als dezelfde periode vorig jaar, en er kwamen iets meer dagtoeristen. Vooral het paasweekend zorgde met het mooie weer voor een piek. En opvallend: in Wallonië start de schoolvakantie pas eind deze maand, toch waren Franstalige Belgen goed voor één op vijf van de overnachtingen.

Dit weer in het laatste weekend van de Paasvakantie: het is een mooie afsluiter van twee weken die -op de weekends na- eigenlijk nogal wisselvallig en fris waren. En toch zijn ze tevreden aan zee: anderhalf miljoen overnachtingen, evenveel als vorig jaar. En 1,1 miljoen mensen kozen voor een dagje zee, dat is 9 procent meer.

Ook Walen waren aanwezig

Dit zijn een paar van die trekkers: kusttriënnale Beaufort nam een sterke start, Ensor en het streetartfestival The Crystal Ship blijven publiekstrekkers voor Oostende en veel mensen wilden het nieuwe opvallende casino SILT in Middelkerke met eigen ogen zien. Ook franstalige belgen trouwens, en dat is opvallend.

Dat wil zeggen dat franstalige Belgen een heel belangrijke doelgroep blijven. Ook al hebben ze geen schoolvakantie, toch zijn ze 20 procent van de aanwezigen. En hun schoolvakantie begint eigenlijk op 29 april.

Door de gespreide vakanties doorheen het jaar loopt het kustseizoen vanaf de krokus nu eigenlijk bijna doorlopend door.

Jonas Debrouwere
Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse