Nieuws

Kunst­wer­ken bren­gen spo­ren uit WO1 weer tot leven in Onzicht­baar landschap’

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In verschillende gemeenten in de Westhoek staan kunstwerken die verdwenen sporen uit de Eerste Wereldoorlog weer tot leven brengen. Het zijn plaatsen waar een goeie 100 jaar geleden nog gesneuvelden lagen begraven.

Op 24 verdwenen plekken in de Westhoek staat er een kunstwerk. Via de Erfgoedapp en de catalogus kan je je verdiepen in de historiek van de plek en hoe de kunstenaar dat interpreteerde. Zes fietsroutes die telkens de naam kregen van een onbekend slachtoffer verbinden de landschapskunstwerken met elkaar. 

‘Onzichtbaar Landschap’ past in het themajaar van toerismebedrijf Westtoer dat focust op landschappen. De landschapskunstwerken staan er nog tot eind augustus volgend jaar. Jurgen Vanlerberghe, Regionaal Landschap Westhoek: "Het is zo dat het landschap de oorlog heeft bepaald. In de IJzervlakte liep alles onder water. Veel dingen zijn weg en die willen wij met deze kunstwerken terugbrengen. Zodat mensen kunnen reflecteren over hoe het landschap toen was en hoe het vandaag is. Wat is de rol van dat landschap?"

Met de Erfgoedapp kan je je verdiepen in de historiek van de plek en hoe de kunstenaar dat interpreteerde. Zes fietsroutes die telkens de naam kregen van een onbekend slachtoffer verbinden de landschapskunstwerken met elkaar.  De werken staan er nog tot eind augustus volgend jaar. 

 

2023-06-21 00:00:00 - Kunstwerken brengen sporen uit WO1 weer tot leven in 'Onzichtbaar landschap' - onzichtbaar2.jpg
2023-06-21 00:00:00 - Kunstwerken brengen sporen uit WO1 weer tot leven in 'Onzichtbaar landschap' - onzichtbaar3.jpg
Nathalie Dewulf