Nieuws

Kobe Des­ra­maults: Ik heb nog veel zot­te ideeën”

2015-10-25 00:00:00 - Kobe Desramaults: "Ik heb nog veel zotte ideeën"

Topchef Kobe Desramaults stopt ermee eind volgend jaar. Dan trekt hij definitief de deur dicht van zijn restaurant ‘In De Wulf’ in Dranouter, waar hij al 12 jaar in de keuken staat.

"In De Wulf is geen gemakkelijke zaak. We zijn een beetje afgelegen, we moeten altijd maar nieuwe mensen aantrekken. We moeten continu innoveren en blijven vooruitgaan. Ik ga niet zeggen dat ik uitgeblust ben, maar ik heb het gevoel iets gecreëerd te hebben dat ik in schoonheid kan laten voor wat het is."

Emotioneel

‘In De wulf’ is het huis waar Kobe Deramaults is opgegroeid. Het wordt dan ook moeilijk om die plek los te laten. “Ik ben er al emotioneel over geweest en ik zal er nog emotioneel over zijn, maar ik vind het belangrijk in het leven om af en toe toch eens een nieuwe weg in te slaan en te zien wat er nog allemaal te doen is. Ik heb nog heel veel zotte ideeën in het leven die ik wil uitvoeren en ik moet een beetje ruimte laten daarvoor. Ik heb een jaar tijd om te denken wat de toekomst gaat brengen. Ik ga sowieso nog koken, maar op welke manier, waar en hoe, dat weet ik nog niet.”

11 december 2016 wordt de laatste dag van ‘In De Wulf, en Kobe Desramaults wil nog een jaar alles geven.

Stefaan Six