Klif­fen van wel twee meter aan de kust: spring­tij laat zijn spo­ren na

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Gisteren was het aan de kust springtij. Dat en de sterke noordwestelijke stroming zorgden opnieuw voor kliffen op onze stranden. Vooral aan de Oostkust.

Aan het Lichttorenplein in Knokke-Heist zijn de hoogste kliffen gemeten: tot wel twee meter. In Wenduine zien we kliffen van anderhalve meter. Ook in Bredene zijn kliffen te zien. In Wenduine waren er ook kleinere kliffen twee dagen geleden.

Het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust is nog volop bezig met de vaststellingen. Vanaf morgen starten ze bij laagtij met het breken van de kliffen. Hiervoor halen ze aannemers uit verlof.

Kliffen op het strand van @DeHaanWenduine en @GemKnokkeHeist na stormtij van gisteren. Wees voorzichtig als je op het strand wandelt. Vanaf morgen worden de kliffen gebroken.#vlaanderenismaritiem pic.twitter.com/cYMzMdvHeB

— Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (@agentschapMDK) January 6, 2022

Ook Knokke-Heist waarschuwt de wandelaars: "Opgelet als je je vandaag waagt aan een verkwikkende strandwandeling! Tussen het Rubensplein en de Appelzakstraat zijn er kliffen tot twee meter. Ook aan de duinvoet richting het Zwin zijn er kliffen over een lengte van ongeveer 100 meter."

En wie toch op het strand was, kon meteen genieten van een mooie regenboog deze middag.

2022-01-06 00:00:00 - Kliffen van wel twee meter aan de kust: springtij laat zijn sporen na - whatsapp_image_2022-01-06_at_12.07.26.jpeg
Nathalie Dewulf