Kip met toverkol is Iepers stadsgerecht
Bart Denys uit Heuvelland heeft met zijn ‘kip met toverkol’ de culinaire wedstrijd gewonnen voor het Iepers stadsgerecht.
Het gaat om een eenpansgerecht met kip, groenten en saus waarbij de ingrediënten en kruiden verwijzen naar het rijke Ieperse verleden. In de categorie gebak gaat de titel naar de 'perentaart' van Kris Pollentier.
De Ieperse cultuurraad riep beroeps- en amateurkoks op om een gerecht of gebak te bedenken en klaar te maken met Ieper als inspiratie in de vormgeving, ingrediënten en/of naam. Tien finalisten namen het tegen elkaar op in de categorie ‘gerechten’ en drie bij ‘gebak’.
Ze stelden hun creaties voor aan een jury van sterrenchefs, koks en leerkrachten in het Immaculata Instituut. Zij beoordeelden de gerechten en het gebak op presentatie, originaliteit en smaak. De gerechten van alle finalisten worden opgenomen in een Iepers kookboek.