Kin­de­ren staan vir­tu­eel op wind­mo­len in Gistel

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Hoe voelt het om boven op een windturbine te staan? En waarom zijn windmolens eigenlijk zo belangrijk? 250 leerlingen uit de lagere school in Gistel weten het antwoord na een unieke belevingsdag.

Aan de hand van vier ervaringen lieten kinderen uit de lagere scholen in Gistel zich onderdompelen in de wereld van windenergie. Na een video over het belang van windenergie kregen ze de wind van voor, letterlijk: een grote propeller gaf zoveel wind als je bovenop een windturbine kan voelen. 


De kinderen -allemaal uit het lager onderwijs- konden ook zelf energie opwekken met een fiets, maar de Virtual Realitybril bleek dé klepper van de dag. Ze konden virtueel binnenin de molen omhoog klimmen, en het uitzicht in zo'n windmolen ervaren door de VR-bril.

De belevingsdag in het windturbinepark in Gistel is een initiatief van Aspiravi uit Harelbeke, dat in Gistel ook enkele windmolens heeft staan.

 

Virtueel op een windturbine staan, windkracht aan de lijve ondervinden en zelf energie opwekken met de fiets. Het kan allemaal tijdens een workshop van windmolenbouwer Aspiravi in Gistel. Het doel is 12-jarigen wegwijs maken in de wereld van windenergie ⁦@FocusWTVpic.twitter.com/9E0oP2UpZu

— Ken Pieters (@KenPieters) March 5, 2020

2020-03-05 00:00:00 - Kinderen staan virtueel op windmolen in Gistel - aspiravi_0.jpg
Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse