Nieuws

Kin­de­ren maken ken­nis met Ensor op expo in Fort Napoleon

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De expo 'Grote kunst voor kleine kenners' stelt Ensor in het Fort Napoleon voor aan gezinnen en kinderen. Een interactief programma en nieuwe illustraties kenmerken het initiatief dat deze week mee het Ensorjaar feestelijk opent.

In 2024 is het 75 jaar geleden dat schilder James Ensor stierf. Daarom begint deze week in de badstad het Ensorjaar waarin het grote publiek op meerdere plekken meer te weten kan komen over de artiest. Het koningspaar bewonderde vrijdag de nieuwe Ensor-tentoonstelling in Mu.Zee. Dit weekend stelde Fort Napoleon het werk van het Oostendse icoon open voor de jongste bezoekers. 

Ensorfortnapoleongrotekunst
Ensorfortnapoleinkleinekenners

Verstoppertjesspel

Op de doe-expo komen kinderen illustraties tegen die Ensors schilderijen in een jeugdige vorm goten. Onderweg stoten ze ook op een verstoppertjesspel waar ze op zoek moeten naar veertig maskers van Ensor. Burgemeester Bart Tommelein is fan van de tentoonstelling. "Ik ontdek vandaag als groot, klein kind nog elke dag dingen van Ensor en uit een van zijn periodes die ik nog niet kende ", vertelt hij. "Het is goed voor kinderen dat ze daarmee kennis maken en dat ook de kunst en de cultuur zeer laagdrempelig wordt." 'Grote kunst voor kleine kenners' duurt nog tot midden april volgend jaar in Fort Napoleon.

Laurens De Jaegher
Robbe Wets