Nieuws

Kijk bin­nen in de Ieper­se gevan­ge­nis na renovatie

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Ieper is de gerenoveerde gevangenis officieel geopend. Het complex is volledig vernieuwd en is ook uitgebreid. Volgende maand nemen de gedetineerden hun intrek. De werken duurden meer dan anderhalf jaar. Uitzonderlijk kregen we de kans om binnen te filmen.

De officiële opening vanmorgen gebeurde door minister van Justitie Paul Van Tigchelt.

Met de renovatie moeten de leef- en werkomstandigheden in de Ieperse gevangenis aanzienlijk verbeteren. De werken zijn gestart in april 2022.

Gevangenis ieper 2
Gevangenis Ieper 3
Gevangenis Ieper 4

Gerenoveerd & 60 extra plaatsen

De cellen kregen een grondige opknapbeurt. In elke cel is nu een afgesloten ruimte met een toilet en lavabo. De meeste cellen hebben nu ook een douche. Er zijn ook enkele cellen voorzien voor gedetineerden met een beperkte mobiliteit.

Met de werken is de gevangenis ook uitgebreid. Op een cellenblok zijn twee nieuwe verdiepingen gebouwd. Daardoor groeit de capaciteit van 110 gevangenen naar 169 gevangenen. Dat zijn dus zo'n 60 extra plaatsen.

Gevangenis Ieper 2

Nog extra personeel nodig

Met de uitbreiding is Justitie nog op zoek naar extra personeel voor de gevangenis. Twee jobdagen in oktober en november konden op heel wat interesse rekenen.

Gevangenis 4
Gevangenis 5
Gevangenis 6
Gevangenis 3
Stefaan Kerger
Andy Debo