Nieuws
 | update 

Kathy Dewit­te (46) nieuw alge­meen direc­teur hoge­school VIVES

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Hogeschool VIVES heeft een nieuwe algemeen directeur: Kathy Dewitte. Dat laat de hogeschool weten in een mededeling. Ze volgt ad interim directeur Maria De Smet op die Joris Hindryckx verving. Die stopte begin dit jaar als algemeen directeur na klachten over grensoverschrijdend gedrag en toxisch leiderschap.

Kathy Dewitte komt aan het hoofd van hogeschool VIVES met meer dan 18.500 studenten, 1.700 personeelsleden op 5 campussen in West-Vlaanderen (Roeselare, Kortrijk, Brugge, Oostende, Torhout).

Kathy Dewitte (46) uit Zulte is vandaag Directeur Expertisenetwerk Business & Management aan Arteveldehogeschool, zegt VIVES. “Het bestuursorgaan van hogeschool VIVES stelde haar aan na een uitgebreide selectieprocedure. Helemaal klaar voor het nieuwe academiejaar 2024-2025 volgt ze vanaf 1 september Maria De Smet op, momenteel directeur ad interim sinds september 2023. Maria De Smet blijft tot dan directeur ad interim.”

Joris Hindryckx
Nieuws

Na klachten: Joris Hindryckx stopt definitief als algemeen directeur bij Vives

"We geloven in haar sterk leiderschap"

Lieven Danneels, voorzitter van de raad van bestuur is alvast enthousiast: “Kathy Dewitte werd gekozen omdat we geloven in haar sterk leiderschap. Momenteel is ze ook verantwoordelijk voor kwaliteitsvolle opleidingen, onderzoek en dienstverlening. Kathy Dewitte heeft ervaring met het managen en verbinden van grote teams. We zijn ervan overtuigd dat haar leiderschapsstijl zal aansluiten bij de waarden drive, connectie en innovatie die we bij hogeschool VIVES nastreven.”

"Mensen verbinden"

Kathy Dewitte wil als nieuwe algemeen directeur vooral mensen verbinden. "Eigelijk ga ik vooral vanuit mijn eigen leiderschapsstijl aan de slag. Dat is er eentje van mensen verbinden. We moeten vanuit de sterktes van de organisatie, haar collega's en haar studenten werken. Zo kunnen we voluit samen in verbinding aan een mooie toekomst te bouwen."

Nathalie Dewulf
Andy Debo
Celien Tanghe