Nieuws

Kar­tel Voor­uit en Groen wil in Harel­be­ke ver­der bestu­ren en de plan­nen voltooien’

Vooruit Groen Harelbeke

Vooruit en Groen gaan in Harelbeke opnieuw in kartel naar de gemeenteraadsverkiezingen met een lijst van 29 kandidaten. Dat zijn er 21 die opkomen voor Vooruit, acht voor Groen. Het kartel wil verder besturen, de 'mooie plannen voltooien', de grootste fractie zijn en dus de burgemeester leveren.

Vooruit en Groen stapten ook zes jaar terug samen naar de kiezer, en plukten daar de vruchten van. Tijdens de opmaak van het gezamenlijk programma hebben de beide partijen gemerkt dat ze ook nu over veel thema's hetzelfde denken. "Hoewel klemtonen weleens verschillen, is er een sterke inhoudelijke en positieve basis om samen te besturen. Daarin verschillen we duidelijk van andere samenwerkingen waarbij beslissingen vaker een compromis zullen vragen."

Kopman is huidig burgemeester Alain Top. Op plaatsen twee tot vier staan drie socialistische vrouwen: Melissa Depraetere, Melissa Nuyttens en Daphne Dedeken. De beide lijstduwersplaaten zijn dan weer voor twee uitredende schepenen van Groen: Tijs Naert en David Vandekerckhove.

Enkele punten: Goed wonen, goede mobiliteit, propere en groene stad

Voor Vooruit-Groen zijn wijken en deelgemeenten waar het goed wonen is prioriteit. "De plannen voor het dorpscentrum van Hulste, de vrijetijdssite van Bavikhove en het Zandbergplein bewijzen dat het mogelijk is om een beter evenwicht te vinden tussen wonen en mobiliteit, tussen groen en verharding, tussen economie en zorg, tussen werk en ontspanning. Vooruit-Groen wil gemaakte plannen uitvoeren."

"Het mobiliteitsplan wordt verder uitgerold. Inwoners moeten vlot van A naar B kunnen gaan, ongeacht het vervoersmiddel dat ze kiezen en veiligheid voor zwakke weggebruikers staat voorop door vast te houden aan het STOP-principe. In woonwijken en dorpscentra weren we doorgaand verkeer door verkeerspoorten en de invoering van een zone 30."

"Iedereen wil in een propere en groene stad wonen. Zwerfvuil, hondenpoep en sluikstorten moeten op een doortastende manier worden aangepakt. Er is de voorbije jaren ingezet op camera's en strengere boetes bij sluikstorten én zwerfvuilacties van vrijwilligers werden ondersteund."

Bart Coopman